MENÜ

Deböri Debreceni Dzsungáriai Törpehörcsög hobbytenyészet honlapja 

      

Dzsungáriai Törpehörcsögök minden mennyiségben Dzsungáriai Törpehörcsögök minden mennyiségben Dzsungáriai Törpehörcsögök minden mennyiségben

A történetem, hogy lettek törpehörcsögeim

Mikor először kezdtem el törpehörcsögöt tartani, még nem tudtam róluk sok mindent. Egy állatkereskedésben tetszett meg. Az eladó nagyon segítőkész volt és elmagyarázott mindent a tartásukkal kapcsolatban. Mivel nem volt bonyolult(elmondás alapján) így kaptam is egy párt. Az eladó még abban is segítséget nyújtott, hogy ha születik kölyökük, akkor szívesen beveszi őket a boltban, és höcsög tápra cseréljük őket. Elég durván hangzik, de sajnos muszáj volt ezt tennünk mert túl sok lett volna annyi hörcsög és helyük sem volt. Ketrecben tartottam őket, az eladó ezt ajánlotta. Sajnos problémáim akadt ezzel, hiszen rágták a rácsokat és ez zavaró volt. Ennek ellenére nagyon szerettem őket. Rómeó és Júlia nevet kapták. Háromszor született kishörije Júliának és mind a háromszor 8 darab. Nem tarthattam meg őket hely hiány miatt, így nevet sem kaptak, hogy ne kötődjem annyira hozzájuk. Nagyon aranyosak voltak. Mikor még ki sem nyílt a szemük kb. egy hetesen akkor már mentek és ették a napraforgót, zöldséget és gyümölcsöket. Rómeó és Júlia sajnos csak egy évig lehettek velem, de addig rengeteg szeretett kaptam tőlük és sok kishörit is :) Elvesztésük nagyon bántott, mert a szívemhez nőttek. Se lehetőségem, se alkalmam nem volt hogy tartsak másik párt. Nem is nagyon akartam, hiszem ők nagyon hiányoztak.

Sok év telt el azóta, s változott sok minden. Életembe lépett egy jelentős személy akit most már a szerelmemnek tudhatok. Már lassan 4éve együtt vagyunk. Elmeséltem neki mennyire aranyos hörijeim voltak annak idején. Ahányszor csak elmentünk egy állatkereskedésnél mindig bementünk és megnézegettük az aranyos hörcsögöket. Megmutattam a barátomnak is milyen hörcsögeim voltak, s mennyire szerettem őket.

Aztán eljött a 15. szülinapom. Nagyon jó napom volt aznap. Egész nap az én drága pasimmal voltam. Voltunk moziba és egy nagyon jó filmet néztünk meg együtt. Különleges volt hiszem nem tudtam róla. Elmentünk a plázába, hogy szét nézzünk. Elmentünk a mozi előtt és láttam, hogy árulnak olyan menüt amiből én gyűjtöm a poharat. Ez ilyen mesefigurás pohár. És nagyon szerettem volna egy olyat, de csak akkor lehet venni, ha már bementél a moziba és van jegyed. De én rábeszéltem a a barátomat, hogy kéreszkedjünk be mert csak egy menüt akarunk venni. És nagyon boldog voltam, mert belement. Felmentünk a lépcsőn és ő elővette a Shrek 3D filmre a jegyeket és odaadta a jegyszedőnek. Leesett az állam. Ezt nem gondoltam volna. Nagyon meglepődtem. A film után a plázától nem volt messze az állatkereskedés, ezért elmentünk oda. Azt mondta, hogy haltápért megyünk be mert kifogyóban van neki és nekem és nem karja hogy elfogyjon. (Tudni kell hogy mindkettőnknek van akváriumunk). Megnéztük a haltápokat, és mint mindig megnéztük a törpehörcsögöket is. Az egyik hörcsög nagyon megtetszett. Világos narancssárga színe volt akkor láttam először olyat. Mint később megtudtam mandarin szín a hivatalos elnevezés. A hátán aludt és mind a négy lába az égnek állt. Mikor a pasim(Jocó) megkérte az eladót, hogy mutassa meg nagyon meglepődtem, de azt hittem azért kéri, mert sokszor elmondtam neki, hogy nagyon aranyos és nagyon jó lenne megsimogatni. Ahogy az akváriumhoz emeltem a kezem azonnal odajött és elkezdett szagolgatni és bemászott a tenyerembe és kényelmesen leült. Ekkor nagyon beleszerettem. És Jocó azt mondta: A tiéd lehet. Elmagyarázta, hogy ezt szánta nekem szülinapi ajándéknak. Látta rajtam, hogy nagyon örülök neki. Boldog voltam. Azért is mert megkaphattam a hörit és azért is hogy ilyen kedves és rendes pasim van aki ennyire odafigyel arra, hogy mit szeretnék. Minden felszerelést megvettünk. Egy nagy akváriumot, hogy legyen nagy hely neki. Két zacskó forgácsot, házikót, kereket és egy itatót és egy kevés hörcsögtápot is.. Még hazajöttünk, a höri nagyon békésen aludt. Szerncsére nyár volt, így nem kellett amiatt angódni, hogy megfázik. Még az úton megbeszéltük, hol lesz a helye és hogy Dagi legyen a neve, a mérte miatt. Mikor hazaértünk elpakoltunk arról a helyről, betettük az akváriumot, a felszerelést és persze a forgácsot. Nagyon boldog volt a höri, amikor kivettük a kis dobozból, amiben hazahoztuk. A tenyeremből már nem nagyon akart elmenni, de aztán a kíváncsiság hajtotta és ismerkedni kezdett a helyével.

Ezek után, össze dúrta a forgácsot és behordta a házikóba. ( Mintha nem lett volna benne elég :) ). Az éjszaka természetesen nem aludt, hiszen éjszakai állat. De annyira „csendben” volt, hogy én el tudtam aludni. Reggel mikro én felkeltem ő már aludt. Adtam neki ennivalót és fel is kelt enni. Így teltek a napjaink. Hetente egyszer takarítottam ki. Nem volt muszáj többször, hiszem nem csinált nagy kupit.

Hiába mondják hogy nem társas lény a törpehörcsög ő mégis egyedül érezte magát. Látszott hogy unatkozik és kell neki egy társ. Ezért kapott egy párt is, hogy ne érezze egyedül magát. Dagi nagyon imádta a párját: Vikit. Ő is egy Dzsungáriai törpehörcsög volt. Ő teljesen fehér színű volt. Érdekesen került hozzám. A barátommal elhatároztuk hogy szerzünk neki egy különleges párt. Mint már az előbb említettem. És ezért sokat utána jártunk honnan érdemes venni. Két lehetőség is van: állatkereskedésből vagy tenyésztőtől. A tenyésztőnél döntöttünk, hiszen sokkal jobban megéri tenyésztőtől venni. Ha tenyésztőtől veszel, biztos nem lesz beltenyésztett hörid, hiszen ő tudja hogy melyik höri honnan való és melyiket lehet összetenni, pároztatni. És a tenyésztő tud segíteni, hogyan tartsd őket. Kiválaszthatod melyik hörit szeretnéd a kicsik közül. EL tudja mondani melyik szelídebb, és te is megnézheted nála. Tarthatod vele a kapcsolatot ha akarod és ha szertnél még hörit szívesen segít. Ilyen a rendes tenyésztő. Mi is egy ilyen tenyésztőt találtunk meg. Az interneten hirdette meg a hörcsögeit. Nagyon egészségesek és szépek voltak a képeken. Felvettük vele a kapcsolatot. Nagyon, kedves és aranyos fiatal lány volt, de már nagyon rég foglalkozott hörcsögökkel. Amíg nem lettek 8 hetesek a hörcsögei addig msn - en tartottuk a kapcsolatot. Szinte minden nap küldött képet a höriről. Már akkor kiválasztottuk a barátommal melyik hörit szeretnénk, de mondta a lány, hogyha élőbe nem teszik választhatunk másikat is. Majd elérkezett a napja, hogy elvihettük Vikit. Közösen adtuk neki ezt a nevet, én a tenyésztő és a barátom. Mikor megláttuk élőbe még aranyosabb volt. Hófehér szőre csak úgy csillogott és kicsattant az egészségtől. A testvérei is szépek voltak, de ő volt a legszebb.  Megsimogattuk és be is tettük a szállítóketrecbe. Körbeszagolta. Míg hazafelé jöttünk végig aludta az utat. Mikor haza értünk kicseréltük a két höri helyét. Dagi ment a szállítóketrecbe, Viki pedig Dagi helyére. Ez azért kellet hogy megszokják egymás szagát és ne verekedjenek össze. Mikor meg szagolgatták egymás helyét akkor tettük őket össze. És  meg is szokták egymást azonnal. Este már együtt aludtak.

 

Hírek

 • Újabb almok születtek
  2015-07-14 22:50:28

  Ismét születtek újabb almok a tenyészetben. Hatalmas a választék a kishörcsögök között. Sok kiváncsi és érdeklődő szempár várja, hogy gazdira találhasson.

 • Új képek Facebookon!
  2015-04-15 11:57:42

  Folyamatosan frissülő képek Facebookon. 

  A legújabb képekért kattints IDE.

 • ÚJDONSÁG a videók honlapon!
  2015-02-07 21:34:40

  Összegyűjtöttünk néhány aranyos videót, amit érdemes megnézni.

  Több videóért katt ide :)

 • Névtár
  2014-12-20 12:17:00

  Újdonság a honlapon. Ne gondolkozz azon milyen nevet adhatsz a höridnek. A Névtár ban megtalálod a legnépszerűbb neveket, és azt is mikor ünnepelheted meg kedvenced névnapját. (Kattints a kék szövegre hogy elérd a névtárat.)

 • SOK új jövevény
  2011-09-28 22:57:48

  Sziasztok jópár alomtól születtek szépnek igérkező hörik mind más vérvonal és más szin.

  Akit érdekel nyugodtan érdeklődjön szivesen segítünk és képetis küldünk.

  Vannak már elvihető korban és vannak napokban születtek is.

  2011.09.27.

Weblap készítés ingyen

Szavazás

Hogy találtál a weboldalra?
Szórólap,hírdetés,plakát
Google
Ismerős ajánlásával
Más weboldal
Asztali nézet