MENÜ

Deböri Debreceni Dzsungáriai Törpehörcsög hobbytenyészet honlapja 

      

Dzsungáriai Törpehörcsögök minden mennyiségben Dzsungáriai Törpehörcsögök minden mennyiségben Dzsungáriai Törpehörcsögök minden mennyiségben

 

Mit eszik a Dzsungáriai törpehörcsög?

A Dzsungáriai törpehörcsög táplálkozása hasonló a többi rágcsálóéhoz. Főként gabonát, búzát, napraforgót és kukoricát esznek. Az olajos magvakat is nagyon szeretik, például a mogyorót, napraforgót vagy a diót, ám ezek túlzott fogyasztása elhízáshoz vezet, így csak mértékkel lehet adni nekik.

A takarmányokat pedig mindig ellenőrizzük, honnan származik. A legjobb az előre gyártott és dobozolt vagy csomagolt termék.

Az olajos magvak megtalálhatók a boltban vásárolt tápban is, így abból a kisállat nem igényel pótlást. Ha gondoljuk adhatunk nekik pluszban is de csak SÓTLAN és PÖRKÖLETLEN fajtát. Az üzletekben vásárolt, dobozos vagy zacskós, emberek számára készített mogyoró és egyéb magvak nem adhatók az állatnak még akkor sem ha sótlan vagy nincs megpörkölve.

Ezeken kívül természetesen nagyon fontos a gyümölcs és zöldség is. Én azt javaslom, hogy naponta adjunk az állatnak gyümölcsöt vagy zöldségek. Szinte minden fajtát megesznek kivéve a ’K’ betűvel kezdődőeket. Például: karfiol, karalábé, krumpli és még egy kivétel van a banán. Ezek nagyon sok keményítőt tartalmaznak, így ezeket a kisállat nem tudja megemészteni.
Egy pár gyümölcsfajta: szőlő, alma( ezt nem szabad túlzásba vinni mert savassága miatt), dinnye ( görög vagy sárga), barack(bármilyen fajta).
Egy pár zöldség: paprika, paradicsom uborka (ha lehet akkor kígyó), saláta( bár ebből sem szabad sok), sárgarépa, cékla, marharépa.

Fontos még, hogy a hörcsög hetente vagy kéthetente egyszer fehérjéhez jusson. Ez lehet:lisztkukac, de akár sajt vagy tejföl is. Egy tipp: Ha a hörcsögünk nem szeretné megenni a tejfölt, akkor ha a hasára kenjük onnan automatikus lenyalja, így biztos fehérjéhez jut.

 

A tévhit

A hörcsögnek igenis szüksége van vízre. Folyamatosan biztosítani kell neki (mindig előtte kell legyen). A lédús táplálkozás miatt nem biztos, hogy  sokat fog inni de kell neki. Két naponta cseréljük ki az itató vizét.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Hírek

 • Újabb almok születtek
  2015-07-14 22:50:28

  Ismét születtek újabb almok a tenyészetben. Hatalmas a választék a kishörcsögök között. Sok kiváncsi és érdeklődő szempár várja, hogy gazdira találhasson.

 • Új képek Facebookon!
  2015-04-15 11:57:42

  Folyamatosan frissülő képek Facebookon. 

  A legújabb képekért kattints IDE.

 • ÚJDONSÁG a videók honlapon!
  2015-02-07 21:34:40

  Összegyűjtöttünk néhány aranyos videót, amit érdemes megnézni.

  Több videóért katt ide :)

 • Névtár
  2014-12-20 12:17:00

  Újdonság a honlapon. Ne gondolkozz azon milyen nevet adhatsz a höridnek. A Névtár ban megtalálod a legnépszerűbb neveket, és azt is mikor ünnepelheted meg kedvenced névnapját. (Kattints a kék szövegre hogy elérd a névtárat.)

 • SOK új jövevény
  2011-09-28 22:57:48

  Sziasztok jópár alomtól születtek szépnek igérkező hörik mind más vérvonal és más szin.

  Akit érdekel nyugodtan érdeklődjön szivesen segítünk és képetis küldünk.

  Vannak már elvihető korban és vannak napokban születtek is.

  2011.09.27.

Weblap készítés ingyen

Szavazás

Hogy találtál a weboldalra?
Szórólap,hírdetés,plakát
Google
Ismerős ajánlásával
Más weboldal
Asztali nézet